Success Story

“Saya tak sangka selama ini, isu saya bukan isu marketing sebenarnya..”

Kebanyakan seminar yang saya pergi, semua ajar marketing je. Tapi Hasbul Brothers ajar saya cara nak jaga customer dan buat bisnes dengan betul. Sebelum ni saya ingat, nak naikkan bisnes ni cuma perlu marketing je, tapi setelah saya perbetulkan pengurusan saya, saya tak sangka bisnes saya grow dengan mudah. 
 
Pengasas syarikat MariMOGO

“Sekarang saya ada team sendiri dan pemasaran saya lebih agresif”

Sebelum ni, marketing, sales, cuci kereta semua saya buat sendiri. Selepas saya jumpa Hasbul Brothers sekarang saya ada team sendiri dan pemasaran saya lebih agresif yang akhirnya dapat membuka ruang untuk saya membuka banyak lagi cawangan Kasi Clean.

 
Pengasas syarikat KasiClean

“Hasbul Brothers menceritakan realiti bisnes yang sebenar. Tiada cerita fantasi dan janji bulan bintang”

Saya memilih Hasbul Brothers sebagai mentor sebab saya nampak mereka menceritakan realiti bisnes yang sebenar. Mereka betulkan mindset saya supaya tak takut dan ajar cara marketing yang memberi impak pada bisnes saya. Bagi saya mereka adalah mentor yang tepat untuk saya kembangkan bisnes dengan lebih baik dengan cara yang betul.

 
Pengasas syarikat Mayababy

“Jualan saya meningkat dari RM 8,000 ke RM90,000”

 
Walaupun saya baru join The Protégé, tapi perubahan bisnes sangat ketara. Jualan saya meningkat dari RM 8,000 sebulan kepada hampir RM90,000 dalam masa kurang dari setahun. Saya mula jaga pelanggan, perbaiki sistem dan guna strategi marketing yang saya tak pernah tahu sebelum ini. Ini semua hasil ilmu yang saya belajar dari mereka.
 
Pengasas Mermaitte

"Saya baru tahu masalah utama saya sebenarnya adalah fokus"

Dulu saya punya mindset kalau saya jual banyak barang, saya dapat banyak duit. Selepas join TheProtege, akhirnya saya mula fokus dan buat brand sendiri sehingga berjaya mencapai angka jualan RM100k sebulan setelah 4 bulan membina jenama sendiri. 
 
Pengasas Awema

"Dulu profit hanya 2%, sekarang naik 23%"!

Saya lebih belajar tentang nilai. Apa nilai yang pelanggan saya boleh dapat. Sebelum ni saya lebih fokus untuk menjual. Banyak yang saya jual, banyak saya dapat jualan. Tapi banyak saya rugi.  Jadi, Tuan Ariff ajarkan saya formula naikkan harga sehingga keuntungan syarikat meningkat kepada 23%.

Pengasas Brader’s Cafe

“Akhirnya bisnes saya dapat diselamatkan”

 
Ini merupakan satu titik perubahan dalam hidup bila Sweatfitt akhirnya dapat diselamatkan. Tuan Hasbul Ariff banyak berkongsi strategi bisnes supaya saya hanya jual apa yang pelanggan nak sahaja, Tuan Hasbul Aqill pula banyak guide saya “execution plan” untuk pastikan business plan saya berjaya & akhirnya jualan saya konsisten 100K setiap bulan.
 
Pengasas Sweatfitt

"Kalau saya tak jumpa dengan HasbulBrothers, saya rasa saya dah bekerja semula"

Dalam banyak-banyak kelas yang kami pergi, saya nampak hanya HasbulBrothers yang betul-betul boleh bantu orang macam kami. Dengan bermodalkan RM400, kami boleh konsisten mencapai angka jualan RM50k – RM60k  sebulan hasil tunjuk ajar daripada Tuan Hasbul Ariff dan Tuan Hasbul Aqill dalam program TheProtege. 

Pengasas jenama pakaian kanak-kanak,ChikuChak

"Bisnes dah lama tapi duit masih tak ada"

Saya rasa penat tiap kali hujung bulan nak simpan duit sikit pun tak dapat. Jadi saya join Seminar HasbulBrothers. Dalam seminar, saya diajar daripada proses pengurusan bisnes, kewangan dan marketing. Akhirnya saya  berjaya jumpa penyelesaian untuk isu saya dan mula nampak rentak kejayaan dalam bisnes.
 
Pengasas Flawless Apparel

"Padah hilang fokus dalam bisnes, RM50k hangus"

Saya mula mencari mentor dan juga ilmu sebanyak mungkin yang boleh bimbing saya kembangkan lagi bisnes. Selepas sertai HasbulBrothers, saya dah tak perlu nak tunggu lagi jualan setahun sekali  untuk capai 6 angka sebulan. Kalau saya tak berjumpa Hasbulbrothers, mungkin saya masih lagi terkapai-kapai untuk uruskan bisnes. 

Pengasas jenama kasut Rizka

“Buat bisnes mula-mula nak bayar hutang, last sekali, bertambah hutang"

Saya nekad untuk join TheProtege sebab saya tak mahu bisnes berada di tahap yang sama lagi. Tuan Hasbul Ariff ajar saya supaya gunakan duit bisnes untuk kembangkan lagi bisnes. Tuan Hasbul Aqill pula banyak bantu saya dalam betulkan marketing bisnes saya sehingga saya berjaya nampak perubahan angka jualan pada bulan yang sama saya bersama HasbulBrothers. 
 
Pengasas Easy Bake Lab

"HasbulBrothers telah memberi semangat balik kepada kami yang telah hilang"

Sebelum pergi MLB, bisnes kami telah jatuh. Kami terpaksa menanggung kerugian sehingga 2 juta ringgit. Selepas join kelas TheProtege, saya terus dapat idea untuk buat bisnes Imanina Batik. Saya mula susun strategi marketing seperti diajar di dalam kelas. Saya pun tidak sangka dalam tempoh 3 bulan sahaja, jualan saya mencecah RM250k setiap bulan. 

Pengasas Imanina Batik

"Hasbul Brothers Banyak Mengajar Kami Tentang Erti Business Growth Yang Sebenar"

HasbulBrothers berjaya ubah mindset kami dalam bisnes. Setiap step yang kami buat akan sentiasa dibimbing oleh mereka. Bukan setakat mentor yang berpengalaman, kami juga berada dalam circle pemilik bisnes yang saling bantu-membantu. Dekat situlah kami dapat belajar daripada kesilapan orang lain dan dapat minimumkan risiko dalam bisnes.
 
Pengasas Pinkboxcereal

"Sebelum ini banyak benda yang kami rasa betul tapi ada kesalahan sebenarnya"

Dalam kelas HasbulBrothers, barulah kami nampak jalan penyelesaian yang betul. Tuan Hasbul Ariff dan Tuan Hasbul Aqill mengajar dengan sangat teliti. Semasa sesi One-on-One, HasbulBrothers ajar kami strategi yang jelas untuk kembangkan lagi bisnes sehingga kami sedar apa perkara yang kami patut buat sebenarnya. 

Pengasas Lovely Empire Sdn Bhd

"Saya pernah rugi RM45k selepas 4 bulan berniaga"

Tuan Aqill banyak membantu saya dari segi teknik-teknik pemasaran. Tuan Ariff pula banyak berkongsi dari segi pengurusan dan pembangunan bisnes. Saya mula menjaga pelanggan dan belajar cara bagaimana untuk mengurus ahli pasukan sehingga berjaya mencapai purata jualan bulanan sebanyak RM3000k setiap bulan. 
 
Pengasas Restoran Taman Abang

" Jualan saya meningkat dari RM20k ke RM100k"

Kalau dulu saya asyik buang harga sebab takut bisnes tak laku. Sampai tak ada untung langsung. Dalam seminar, Tuan Aqill banyak ajar saya untuk kenal dan jaga pelanggan. Tuan Ariff pula banyak tekankan mengenai pengurusan wang. Hasil tunjuk ajar daripada HasbulBrothers, saya berjaya mencapai angka jualan lebih RM100k setiap bulan. 

Pengasas Asia Silver