fbpx

Akhirnya! Jalan Penyelesaian Masalah Bisnes Anda Telah Ditemui..

Bagaimana Sesi Soal Jawab Bersama Hasbul Brothers Ini Mampu Selesaikan Masalah Yang Anda Serabut & Pening Selama Ini.

Apakah 1 (Ya, SATU!) masalah yang buat anda serabut kepala?

+ Dah cuba macam-macam teknik marketing, dah sign up macam-macam kelas tapi jualan tetap sendu, tak sama macam dahulu. Struggle yang anda alami sekarang lebih teruk daripada waktu anda bermula dahulu.

+ Dah guna pakai banyak teknik iklan, dah khatam banyak video dan e-book tapi kos iklan tetap meningkat. Kalau dahulu spend RM 10K dapat jualan RM 100K, sekarang nak capai RM 30K pun susah dengan kos iklan yang sama.

+ Serik dengan FB, cuba pula nasib di IG, banyak giler bayar Instafamous untuk review produk tapi sales tetap krik-krik. Duit hangus macam tu jer. Pulangan langsung tak berbaloi.

+ Dah berusaha untuk menyimpan tapi masih gagal. Berniaga dah bertahun-tahun, tapi nak menyimpan RM 5K sebulan pun tak dapat. Makin lama berniaga makin susut duit simpanan. Pasangan dan keluarga terdekat pula makin hilang kepercayaan kepada kita sebab bisnes asyik tak menjadi jer.

+ Stress pesaing asyik main harga, jual produk sama tapi dengan harga lebih murah. Makin ramai pelanggan mula curang kepada anda. Tambahan pula, terpaksa berlawan dengan pesaing-pesaing di Shopee dan Lazada.

 

Pernah tak anda terfikir “Sampai bila nak kita nak hadap masalah ni?”.

 

“Nak tunggu 2-3 tahun? “

Tolonglah jangan cakap,

“Tengoklah macam mana nanti.”

BAHAYA! Tak kan nak tunggu bisnes dah jatuh teruk sampai tak ada sales, anda mula panik cari jalan penyelesaian?

Dalam dunia sekarang ini, tiada perkara tiba-tiba datang berlaku. Tiada perubahan akan berlaku dengan ajaib. Ia mula berlaku dari apa yang kita usaha sendiri. 

Saya tahu apa perasaan bila hadapi situasi macam ni.

Bayangkan, pada satu ketika…

Bisnes anda berkembang dengan baik. Apa yang dirancang berjalan dengan sempurna. Bisnes yang bermula dari rumah, mula berpindah ke pejabat. Anda mula nampak potensi dan peluang. 

Kadang-kadang, moral down dan rasa semua tak kena.

Sedikit sebanyak, sebenarnya situasi ini buatkan anda mudah untuk rasa down. Rasa stress dan tertekan.

Lebih-lebih lagi, fikirkan tanggungan, bil, ansuran kereta dan rumah yang anda sempat ‘upgrade’ masa bisnes mula naik dahulu.

Sampai bila anda nak bertahan?

Keadaan jadi lebih teruk apabila hutang mula sangkut. Supplier, kilang mula call minta anda bertanggungjawab. Anda pula sudah berkali-kali tolak panggilan dari bank yang meminta anda selesaikan tunggakan bayaran kereta dan rumah. Silap haribulan, kereta idaman anda pun kena tarik dan rumah bakal dilelong.

Kawan-kawan pun ada yang beri sokongan. Ada juga yang tak faham.

Kawan-kawan mula cakap “Aku dah cakap dah dulu, kau degil nak buat bisnes.

Ada kawan mula tudingkan jari kepada anda. Dari awal lagi mereka tak setuju anda buat bisnes. Ketika inilah mereka tiba-tiba muncul , mula tunjuk pandai dan apa yang mereka pesan sebelum ini adalah benda yang betul.

Hakikatnya, masa itulah anda benar-benar kenal, siapa kawan sebenar dan siapa kawan yang hilang dan senyap sepi bila anda hadapi kesusahan.

Pergi seminar pun tak dapat selesaikan masalah ini.

Terus terang saya cakap, kadang-kadang, kita pergi seminar pun tak dapat selesaikan masalah ini.

Sebab?

Konsep seminar hanya fokus kepada content-content dan modul-modul yang sudah dirancang oleh pihak penganjur.

Kadang-kadang, tiada peruntukan masa untuk soal jawab dengan peserta sebab hanya fokus content yang mahu disampaikan. Biasalah tu!

Ya, jangan salahkan penganjur. Kita perlu tahu jalan penyelesaian yang betul.

Apa kata anda beri peluang kepada diri buat kali terakhir?

Saya nak anda beri perhatian sepenuhnya kerana saya tidak tahu berapa lama tawaran ini akan habis.

Saya tahu mungkin anda berkata kepada diri “Saya dah cuba pergi macam-macam seminar, tapi semuanya tak berhasilpun. Akhirnya saya masih dengan masalah ini sampai sekarang!”

Jangan risau. Anda telah datang ke tempat yang betul! Saya percaya ini satunya jalan penyelesaian yang anda cari selama ini.

Sebab itu kami ingin perkenalkan kepada anda…

Sesi Soal Jawab Bersama Hasbul Brothers!

Lokasi: SACC Shah Alam

Tarikh : 28 Julai 2019

Jam : 8.00 pagi – 6.00 petang.

Yuran : PERCUMA! (Terhad 250 perserta sahaja)

Setelah hampir 10 tahun kami bekerjasama dengan pemilik bisnes, ejen ataupun stokis, banyak yang kami sedar tentang senario dan belenggu yang sering dihadapi oleh usahawan.

Pelbagai kesusahan, keperitan yang mereka hadapi tapi tidak didendangkan.

Kami faham situasi anda, siapa pun pernah berada didalam situasi yang sukar. Kecewa, penat, dan stress yang melampau namun hasil masih tidak nampak.

Segala ketakutan menghantui diri, takut rugi, takut nak bermula, takutkan persaingan. Hentikan dari terus berfikir seperti itu!

Kami percaya adalah satu tindakan tepat apabila anda buat keputusan dan beri peluang kepada diri sendiri untuk hadir ke program Business Accelerator Masterclass untuk kami bimbing dan tunjukkan jalan bagaimana untuk memulakan bisnes, mengembangkan bisnes dan membina semula bisnes yang telah jatuh.

Kami berdoa semoga ada dibukakan hati dan diberi kemudahan untuk hadir dan nilai sendiri perkongsian kami.

 

Ini bukan seminar duduk dan salin nota sahaja…

 

Ini bukan seminar ‘typical’ yang pernah anda hadir selama ini.

Dan ia memang bukan berkonsepkan seminar.

Ia adalah sesi LIVE Soal Jawab bersama Hasbul Brothers.

Setiap peserta diberi peluang untuk bertanya 1 soalan/masalah yang anda nak kami selesaikan.

Direct solution. 

Dan sebab itu kami tak nak dan tak sanggup untuk buka ramai penyertaan. Hanya 250 orang terawal sahaja.

Kami pun tak nak buang masa anda dengan kongsikan topik yang bukan boleh selesaikan masalah anda.

Dan anda juga berpeluang untuk mendengar jawapan dari soalan peserta lain yang mungkin antara masalah yang serabutkan kepala anda juga.

Anda Ada 2 Pilihan Sekarang

Anda boleh terus serabut kepala fikirkan masalah yang berbulan-bulan atau mungkin bertahun-tahun atau anda beri peluang kepada diri menjadi sebahagian dari 250 peserta yang mahu ditunjukkan jalan betul untuk keluar dari masalah.